Over mij

Change the Curve is een initiatief van Tanja van Dijk. Coach met jarenlange ervaring als consultant en coach in verandertrajecten bij internationale, corporate omgevingen (ABN AMRO, Aegon Asset Management).

Passie

Empowerment is mijn passie. Voor leiders om een omgeving te creëren waar medewerkers kunnen floreren en voor de medewerkers om in hun kracht te staan. Daarom hou ik van het coach-vak; als de coachee of klant in zijn of haar kracht staat, dan komt de oplossing vaak vanzelf. De kracht die in je zit vinden, helpt vaak om authentieker te zijn en te doen waar je gelukkig van wordt. Zowel privé als zakelijk.

Persoonlijkheid

Wat ik vaak hoor is dat ik gedreven en enthousiast ben met groot creatief denkvermogen. Ik ben gezegend met improvisatietalent om direct in te spelen op onvoorziene situaties en aan te sluiten op de behoefte van de gesprekspartner of de groep. Als organisatie-adviseur focus ik me op de menskant van de verandering. Daarbij ben ik in staat mensen mee te nemen en durf ik gedrag en weerstanden bespreekbaar te maken, op elk niveau.

Opleiding & Certificering

Ik ben opgeleid als Co-Active coach (CTI) en als Team Coach (Coachboulevard, Post HBO). Op dit moment doe ik het intensieve certificeringsprogramma van het Co-Active Training Institute (CTI) om de internationaal erkende ICF certificering te behalen van de International Coaching Federation.

Naast jarenlange ervaring als coach en facilitator heb ik een heel ABC aan Agile en Lean certificeringen op zak. Sinds begin 2022 aangevuld met het certificaat IC Agile Authorized Instructor voor het geven van de trainingen Agile Team Facilitation en Agile Coaching.

Mijn eigen weg

Heel, heel lang geleden was ik reclame-creatief bij verschillende reclamebureaus in Amsterdam. Hoewel het werk uitdagend en leuk was, voelde het toch niet helemaal goed. Na 12 jaar besloot ik bij een bank te gaan werken. Dat vond ik minder uitdagend maar wel leuk. Gelukkig kwam een coach op mijn pad en vond ik mijn levensmissie. Dat maakte het vinden van de juiste rol een stuk eenvoudiger. Sindsdien heb ik gewerkt als Lean Consultant, Agile Coach, Transformatie Coach, Team coach, trainer en individueel coach en nog elke dag ben ik blij dat ik mensen kan helpen om te groeien!